Vinn uke for 5 i Lofoten – del unik jobbmulighet!

Kjære Spes.ped – unik jobbmulighet i Lofoten ledig NÅ!!!
Søkefrist 2.februar – oppstart 15.februar. Hjelp meg dele denne stillingen, og vær med i trekningen av en herlig premie 😉

 

Vinn en ukes ferie i Lofoten
Alle som deler denne jobbannonsen er med i trekningen om en ekte fiskeværsopplevelse i Lofoten, der dere blir innlosjert på den gamle hovedgården på smellvakre Reine. Ta med deg fem eller seks venner om så – men hjelp meg dele, hjelp meg finne en lærer til min sønn!

Lyst på en fantastisk jobbmulighet – ledig jobb i Lofoten NÅ!!
Det er 2.gangs utlysning av denne stillingen, og jeg er nå desperat for å få tak i en dyktig Spes.ped-søker til en 100% lærerstilling for min sønn og og et par andre gutter her ute.

Skjermbilde 2017-01-17 kl. 16.04.34

Sjekk min instagramprofil for å se bilder fra Reine. Dette stedet er fullt av farger, villvær og så vakker natur at du kan omtrent le deg ihjel! 

 

Hjembygda mangler hjelp til Sverre – nå lager mamma Runhild sin egen jobbannonse

Kjære Spesialpedagog!
Dette stedet er så vakkert at internasjonale medier sier at det ser ut som at et lite barn med overaktiv fantasi har tegnet det! .. Det ligger nå ute en dødsbra mulighet – ledig stilling – på Moskenesøya i Lofoten!

Skjermbilde 2017-01-17 kl. 10.39.10

Slik startet jobbannonsen jeg la ut for 1.5 år siden, og sitatet var hentet fra Financial Times.

 

Min sønn har hatt en rivende utvikling dette siste året!! Vi fant dengangen` en fantastisk lærer. Men nå er hun blitt nødt å ta andre valg, og derfor slutte. Og nå står jeg her å klør meg i hodet – kjenner du noen som kunne være aktuell for stillingen??

-Kan vi sammen klare spre denne jobbannonsen slik at rett person i det store og hele får øye på den?

Moskenesøya er stadig rangert som et av verdens topp ti reisemål. Og nå inviterer jeg alle som hjelper meg å dele denne jobbannonsen, til å være med i trekningen av et opphold her på Reine.

HER ER JOBBTILBUDET

 

Skjermbilde 2017-01-17 kl. 10.37.26
Sverre, skolesekk og Olstind i bakgrunn.
foto: Runhild Olsen. 

Om den unike muligheten
Denne jobben er spennende for den riktige læreren, for ikke bare ligger skolen på Norges vakreste sted, men det er også et sted i spennende utvikling og tilflyttere med kompetansebakgrunn er sterkt velkommen!

Fiskeri og reiseliv blomstrer, vi har ei næringsforening oppe å gå nå, og en egen idemyldringsgruppe som jobber med forskjellige festivaler, lysvandring og teaterprosjekt. Det er virkelig gøy å bo her på øya om man er en engasjert person, som elsker friluft og et hav av muligheter!

Siden naturen her er et ubeskrivelig skattekammer, er det lett å dra frem gode muligheter for uteliv, og spesielt om du liker dykke, padle, sykle, surfe, trener triathlon, eller sågar leske litt utepils – her er det vakre opplevelser daglig. Og naturen skifter hvert sekund.

Det er flere restauranter her, takket være stor turisme, og nede på selve Reine finner du Kaffebaren Bringen. To koselige gavebutikker har vi, samt fire dagligvarebutikker!

Det er et lite stykke verden denne øya, for vi har rundt 16 forskjellige nasjonaliteter boende her. Vi har voksenopplæring og ukentlig trening på Sørvågen. Treningssenter har vi også på Reine.

Vi har en liten søt kino, som leter etter en person som kunne lede en filmklubb, og på den lekre kunstgressbanen spiller både miniputter og oldboys. Det er to idrettslag i kommunen, og vi har en lysløype hvor det på vinteren er populært å gå søndagsrenn for barn i alle aldre. Vi har en veldig aktiv turngruppe, pensjonistforening, rødekors, velforeninger osv osv ..Vi er ei aktiv bygd!

Masse museer, bruktbutikk, sjømatbutikk og gallerier finner du også åpent på sommeren. Bakeriet på Å er rå på bakverk og de formidler vår stolte fiskerihistorie. Får du venner på besøk kan du invitere dem med på fisketur eller ribsafari rundt yttersida av lofotveggen. Det går fjordbåt inn til de berømte korallstrendene Bunes og Horseide, og det er bare en liten svipp` over Vestfjorden om du behøver dra på bytur til Bodø.

Vi har også direktefly til Oslo, fra både Leknes og Svolvær.

Skjermbilde 2017-01-17 kl. 16.04.53
Kunstgressbanen på Reine
foto: Runhild Olsen. 

Velkommen 
Jeg håper virkelig du har lyst å gripe eventyret sammen med oss, her på vakre Moskenesøya ytterst i Lofoten.

Det er 93 elever ved skolen som gir jobb til 26 naboer. Skolen er en del av MOT-prosjektet og har et eget talentprosjekt som kalles STARS. Det er en flott svømmehall som blir benyttet så mye som mulig de ukene den holdes åpen. Skolen har også en egen kantine for barna.

Og tenk hvis denne dyktige og engasjerte nye læreren også tar med seg familien sin hit, sammen med fritidsinteressene, katten og ønsket om å virkelig utgjøre den nydelige forskjellen – som betyr så enormt mye!

Vi behøver en lærer og nabo som ikke er redd for å samarbeide med foreldre, en lærer som ser mulighetene over begrensninger – en lærer som ønsker skape hverdagsmirakler – og fremsnakke ungenes potensiale.

OPPSTART MEDIO FEBRUAR!
Kjære venner del, del, del, del, del! ❤️

 

Vi har nettopp fått en ny nettside for kommunen. Den er så rykende fersk at rådmannen fremdeles holder på å legge ut basisinfoen – enda et godt løft for bygda!

orcas
Her ligger huset vårt.
foto:Mia Gylseth

Et godt sted å komme på besøk
På fotoet over ser du det hvite store hovedhuset på Reine, også kjent som Catogården eller “Det gamle rådhuset”. Ja kjært barn har mange navn – dette er faktisk huset vårt.

Vi har en knallfin beliggenhet rett ved dykkesenter, kajakkutleie og fjordbåten. Det er fin utsikt fra alle rommene, siden huset ligger på en høyde over Reine sentrum. Her holder jeg og unge Sverre på å bygge vårt aldri så lille kongerike. April/mai er en fin tid å se Staurkval og livlige sildemåker som mesker seg inne ved land.

Hjelper du meg dele denne jobbannonsen, er det hit du inviteres på en ukes ferie, sammen med gode venner. Vi spiser økologisk her, vi har en liten robåt dere kan få låne, dere blir servert nybakt brød hver morgen, og hvis dere ikke vil prøve en av stedets gode restauranter, så skal jeg personlig stille topp middag klar når dere kommer hjem fra fjellturen. Og velger dere leie kajakk, hos Reine Adventure som ligger rett ved, stiller jeg gjerne opp som personlig guide.

 

Moskenes har så mye å by på!
I denne kommunen kan folk riste på hodet over robek-nedskjæringer til fillene fryker, og likevel konstantere at dette er en av Norges mest ressurssterke kommuner.

De fineste fjellturene blir nå merket på grunn av innsats fra friluftsrådet og turlaget. Flere kunstnere bor her og sørger for utstillinger og flotte galleri. Vi har så og si festivaler og store arrangement her hver måned: Vi har Cellofestival, litteraturfestivalen Reine Ord, et eget mosjonsløp som heter Anette Møller Løpet. Vi har jazzfestivalen Elijazzen i april, og for ikke å snakke om den minst 10 ÅR rotfaste tradisjonen om Heimkommaruka – som stadig utvikles. Det blir åpning av i tillegg Foodiefestival i august, en ode til tørfisken. Ja.. Vi har slike pokemon-dingser som nerdene kan kose seg med, geocaching har vi også i søkk og kav, og slår de på TV`n på den lokale sjappa – så har vi jaggu fotballpub her også. Normalt pleier man si `ingen nevnt ingen glemt – men jeg må nok oppdatere denne artiken hva gjelder aktiviteter, fortløpende.

Det bor jo bare rundt 1000 mennesker her, så det er en stor produksjon av aktiviteter!

Internasjonal Teaterfestival finner du bare noen mil unna. Det arrangeres spennende workshoper og kurs her hele året – det et bredt foto-, klatre-, og utrolig fresht vinterbade-miljø bare `steinkast unna. Secret Lofoten er det i alle tilfelle kun lokalbefolkningen som kan gi deg, og nydelige fiskevann. Opptil flere supre yogalærere, sumba, musikkorps, husflidslag ..ja hva mer kan man komme på å ramse opp?!!

Den lokale kystflåten skaper aktivitet her året rundt og sørger for en nydelig fiskestank rundt påsketider. Restaurantene serverer lokale spesialiteter som grillet tørrfisk, torsketunger, hvalbiff og ikke minst dagsfersk fesk! Og vi har ei pizzasjappe for lazy søndagsmiddager om så. Går du to ganger inn på samme butikk, er du mest sannsynlig allerede blitt`kjenning på hils. På denne øya hilser folk på deg, når de passerer i sine ærend.

To vakre kirker har vi her på plassen, og vi har også en ukentlig katolsk messe nede på fiskebruket. Siden vi har fått noen nyinnflyttere her, kan det jo også godt hende at vi får en liten moske her i fremtiden, kanskje ute på et lite nes. Her i Moskenes er egentlig alt mulig. De selger halal på Joker og Coop bestiller inn mer og mer økologiske varer. Kommunehuset er spiller`nytt og folk er gode på å stille opp til dugnad.

 

JA – tilflytningskommune.
Jeg vet ikke hvor mye mer jeg behøver si. Moskenes er et storsamfunn når du tar en kikk på bygda i fugleperspektiv. Et godt og trygt sted å vokse opp.

Snurr film, ta deg en videostund fra hagen til den gamle hovedgården,
bli med i trekningen av ei uke sammen med fem av vennene dine på Catogården!

film: Brandon Moses

Jeg håper du legger inn din søknad! 
Som naturen her ute, er også du heftig snill og trygg på deg selv. Men du skal vite at denne jobben kan bli utfordrende. Og da mener jeg ikke i forhold til villvær og nordlysnetter vinterstid:

Du kommer til en delvis nyrenovert skole, og du vil møte virkelig flotte kolleger på din nye arbeidsplass. Ungene er som unger andre steder: fulle av potensial og frihetstrang. Og nydelige er også de barna og ungdommene som behøver et ekstra løft, av en lærer som er litt ekstra proff. Jeg er ganske sikker på at du kommer til å trives her, men saken er: Det var dette evindelige gnaget om at vi er en robek-kommune.

Det du skal vite om kommuner som over lengre tid har hatt ubalanse i økonomien, er at det fort kan bli litt slik sutremantra om at ting er “umulig”.  Ja det er virkelig topp om du har et stort hjerte av “mulighetsfokus” å komme med. At du ikke er av typen som liker å begrense deg selv. Eller enda værre – bli begrenset av andre. For da kan jo selv den klareste stjernenatt se mørk ut her ute i det ville havgapet.

Du kommer også til å nyte godt av det å le, riste litt på skuldrene og fokusere på løsninger. Det er under glede vi kjappest plukker opp kunnskap, som nåværende lærer for min sønn, pleier si.

 

Litt om jobben og skolen 
Du får selvsagt lønn etter tariff og alt det der vanlige.
Og selv om det står i jobbannonsen at jobben kun varer frem til sommeren, så har rådmannen garantert meg at så lenge du er en helt normalt god lærer, så får du selvsagt fast ansettelse utover den tiden og lønn i ferien, når kontrakten videreføres.

Som du også ser, så loves det et godt arbeidsmiljø, og det er virkelig flotte folk som jobber på Sørvågen skole, så den biten kan selv jeg lett garantere for deg.

Flere av de ansatte sitter i min sønns ansvarsgruppe, og sammen har vi jobbet godt for felles mål. Skolen har dyktige assistenter som viderefører pedagogjobben du legger ned. Du kommer til en skole med et spennende utviklingspotensial, for all den tid skolen mangler kommunale midler – er det lærerne, elevene og foreldrene som er de store verdiene våre her.

En super lærer gir stafettpinnen videre til deg! 
Det er på sin plass å takke fantastiske Hilde Salvesen, for det kunnskapsløftet hun i praksis gav min sønn det siste 1.5 året. Hun har gjort en jobb det virkelig har strålt av, og jeg må si det har vært en opplevelse å samarbeide med henne. Og nå som hun gir stafettpinnen videre, er jeg svært spent på hvem den nye læreren er!

Jeg håper den nye læreren er like uredd som henne hva gjelder å tørre være seg selv, og det å gi det beste av seg selv til alle barna ved skolen. Hva enn som er din spesialitet –

Vi har ledd mye dette året, og hun har vært god på å se forbi min sønns diagnoser, og kreativt finne metoder der han har fått utviklingsrom via indre motivasjon og glede :-)

Min sønn er blitt litt av en messingblåser-entusiast dette året, han er nå så tøff at han går alene til skolebussen om morgenen, han har begynt å skrive sine første ord (i email med viktige beskjeder som jeg mottar fra ham opptil flere ganger i uken) og han skjønner nå ganske mye engelsk og prater litt ord. Rett som det er har de tatt turer ut, og ned på kaia. Der har de snakket med fiskerne, og tall, ord og uttrykk har blitt øvd på i spennende møter med fiskeflåten. Ja takk til dere kule unge fiskere og sambygdinger som unikt har bidratt til stor glede og utviklingsrom for ham.

Som yogalærer vil jeg også takke for at hun introduserte meditasjonsundervisning en periode ved skolen, og at hun fulgte min sønn og noen andre elever på en annerledes, vitenskapelig skoleuke. Dette til tross for at det var usikkert hvorvidt hun fikk permisjon med lønn. Ja – hun har vært helt unik. Og hun har virkelig utgjort en enorm forskjell i våre liv til nå.

En sann venn jeg ønsker lykke til videre med de prosjekt hun nå skal ta tak i, ved sine hus i sør.

Jobbmuligheten ligger åpen
Ikke nøl med å kontakte Rektor Bjørn Olav Laksosnes, allerede i dag, for å høre mer om denne jobben!!

Det er noen fine – og svært forskjellige – gutter som venter på å få deg til ny lærer, ja sleng inn CV`n og en kort tekst om deg selv, så langt har du nemlig råågod sjans til å få jobben – for ingen har søkt til nå!

Rektor
Bjørn Olav Laksosnes
tlf. 980 17 235 eller
e-mail: rektor.gsk@moskenes.kommune.no.

SØKNADSFRIST: 2.februar 2017.

Søknaden sendes til:
Moskenes kommune, 8390 Reine eller
EMAIL: postmottak@moskenes.kommune.no

Og er rektor opptatt, så ring meg.
tlf. 99223228 – Runhild Olsen, eller send en Cc epost til post@runhild.com så følger jeg opp! 

Nedenfor skal jeg fortelle hvorfor det er så veldig veldig viktig at venner hjelper meg å dele denne jobbannonsen.

Skjermbilde 2017-01-17 kl. 10.39.39

Kommuner kan lære av Runhilds jobbannonse

 

Det er vanskelig å komme fra at loven pålegger meg som foreldre, å sende min sønn til skolen, og den generelle læreplanen avslutter feiende flott med: Sluttmålet for opplæringen er å anspore den enkelte til å realisere seg selv på måter som kommer fellesskapet til gode – å fostre til menneskelighet for et samfunn i utvikling. Og derfor behøver jeg en Spesialpedagog til å løfte dette videre.

Og dèrfor står jeg her – med hjertet i halsen og fingrene tappende over tastaturet, og prøver bytte dele-hjelp via sosiale medier, mot en ferieuke her i Norges vakreste reiselivskommune :-)

Kjære venner: Alt flott jeg skriver om denne øya, er virkelig sant. Her på øya kan man realisere drømmer! Selv jeg som er eneforeldre har kjøpt meg et gigantisk hus her på landet. Det er btw ganske billige hus her, om man ønsker investere.

 

Slik deler du
Del denne bloggutlysningen på facebook, og tagg venner du tror kan være aktuell til stillingen, og del i alle læremiljø du kjenner. Tagg også gjerne venner du ønsker ta med deg om du vinner trekningen!
Du er også velkommen til å retweete via linkedin, twitter og instagram, men send meg da en melding slik at jeg vet å få deg med i trekningen.

Når søknadsfristen går ut 2.februar 2017 legger jeg ut en vinner!

Med vennlig hilsen
Runhild Olsen & sønn.

13659009_10153594301095776_6426123597894162281_n

foto:Guro Uribe Saniola