Backfish

Teater - BACKFISH - Blendwerk  (jentevold)“Backfish fungerte både som en selvstendig og gripende kunstopplevelse der sider ved fenomenet jenter og vold ble løftet opp til et kunstnerisk nivå.” Sitat: Ragnhild Bjørnebekk, voldsforsker. På foto: Monica Borg Fure i rollen som “Stella”. Foto: Ole N. Olsen

Backfish

Backfish er en forestilling med nyskrevet norsk dramatikk og musikk. Forestillingen tar utgangspunkt i økningen av vold blant unge jenter, men stykket favner videre enn den spesifikke voldstematikken, og tar for seg temaer som angår alle ungdommer; som vennskap og kjærlighet, savn og svik. Et teaterstykke for og om ungdom – og vold.

Pressen sier:
“Backfish er en rå og virkelighetsnær skildring av ekstreme ungdomsmiljøer. Det gir rom for grundig refleksjon, ikke minst for foreldregenerasjonen (…) Skuespillerne evner å fremstille problematikken på en meget troverdig måte. Dette føles virkelighetsnært. Den ekstreme ungdomskulturen taes på kornet, og det samme gjør personene rundt. (…) Her er filmklipp på lerret, og tøff live-musikk tilpasset hovedmålgruppen – elever i ungdomsskolen og videregående. (…) “Backfish” er så viktig at forestillingen burde innlemmes som pensum på ungdomsskoletrinnet” – Terningkast 6 under PIT 2006, TA (Telemarksavisa)

Medvirkende

Regissør: Terje Ranes,
Skuespillere på scenen: Monica Borg Fure, Silje Breivik (Tidl. rolleinhavere: Runhild Olsen og Nina Ossavy), Marius Kolbenstvedt, Mads H. Jørgensen, Div. roller/Musikere/komposisjon: Marius Kolbenstvedt og Mads H. Jørgensen, Video: Vincent Reilly, Scenografi: Marthe Moen Danielsen, Lysdesign:Helge Rinnan, Manus: K.F. Brænne, Produsent: Blendwerk 2005.
Støttet av: Oslo kommune v/Bydel Sagene, Norsk Kulturråd og Stiftelsen Fritt Ord.

Forestillingen er lagt inn under Norsk Scenekunstbruk (kan bestilles).

Spilt på Trikkestallen i Oslo, samt på Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, Ålesund teaterfestival og Avantgarden i Trondheim.


Oppdaterte nyheter teaterforestilling: