Istialia

Istialia er en hyllest til barnets fantasi og grenseløse forestillingsevne. Store og små publikummere kan glede seg til en forestilling som blander musikk, video, animasjon, teater og billedkunst. Runhild Olsen i rollen som tøffingen YrgoRengi.

“ISTIALIA” Av Nina Ossavy og Marius Kolbenstvedt.

Iben er en lesehest. Hun leser under dyna, ved middagsbordet og til og med når hun er ute og går. En dag får hun en ball i hodet i gymtimen. Når hun kommer til seg selv, er hun omgitt av to snåle, menneskeliknende vesener som kaller seg Ingenting og Noenting. De lever av å spise bøker! Hun har havnet i Istialia, et eventyrlig og underlig sted, en verden full av de merkeligste vekster og skapninger. Men Iben kom ikke alene. To voksne har fulgt etter. En vitenskapskvinne som drømmer om berømmelse, og en kristen mørkemann som tolker Bibelen veldig bokstavelig. Begge har skumle hensikter som truer fantasilandets eksistens.

Istialia er produsert i samarbeid med teatergruppa Fabula Rasa og Nationaltheatret, og er en del av Norsk Dramatikkfestival.

Premiere

Urpremiere på teaterforestilling – Amfiscenen 27. august 2011 Nationaltheatret.
Bestill billett her: Istialia

Forestillingen anbefales for alle over 9 år.

Medvirkende:

Skuespillere: Per Christian Ellefsen, Jan Hårstad, Pia Tjelta, Runhild Olsen, Frank Havrøy, Henning Farner og Marit Adeleide Andreassen.

Regi: Nina Ossavy og Marius Kolbenstvedt, etter en fantasi og medregi av Iben Ossavy Kolbenstvedt.
Musikk: Bjørn Bolstad Skjelbred.
Video: Boya Bøckman, Brita Skybak, Julie Engaas, Ørjan Jensen
Musikere: Kjersti Rydsaa, Aja Humm, Sigrun Gomnæs

Sangere: Nordic Voices