Invitasjon til hemmelig scenekunst

Den frie scenekunstens produksjon av teater for barn forblir ofte en hemmelighet for det vanlige publikum. Disse forestillingene spilles i stor utstrekning over hele lander gjennom Den Kulturelle Skolesekken, men vises svært sjelden som åpne forestillinger på etablerte scener i Oslo og blir enda sjeldnere anmeldt. Dette bidrar til å opprettholde det ufrivillige hemmelige livet.

Fabula Rasa inviterer til å se to hemmelige forestilinger, ”Veras vinduer” og ”En hemmelig hage” på Black Box, lør 14.mars og søndag 15.mars. Begge forestillingene spilles hver dag med en halvtimes mellomrom.
Fabula Rasa spiller bare disse to dagene i Oslo, det kan bli lenge til neste gang. Du kan bidra til å synliggjøre mangfoldet i den frie scenekunsten for barn, ved å komme og se vårt arbeid og skrive om det.

Vi viser to forestilinger i en planlagt trilogi om barndom og barns overlevelsesstrategier. ”En hemmelig hage” er en nyskrevet tekst fritt etter rammefortellingen til Frances Hodgson Burnett`s klassiker. Forestillingen har spilt over hele Norge, blitt nominert til Gullsekken og er nå nylig oversatt til fransk og vist i Frankrike. Veras Vinduer er en ny forestilling som tematisk og formmessig bygger videre på arbeidet med En hemmelig hage. Den siste delen i denne trilogien blir ”Istialia” som Fabula Rasa har startet arbeidet med. Utdraget fra denne forestillingen vises under Dramatikkfestivalene i mai.

Etter forestillingene på lørdag inviterer vi til en uformell samtale om vilkår, erfaringer og visjoner for scenekunst for barn og unge i Norge, med blant annet Nina Ossavy, Lisa Nagel, Marius Kolbensvtvedt og Rolf Engelsen. Velkommen!