Hva er en mala

Hva er en mala

En mala er et sett av perler, frø eller stener, som brukes til å telle et mantra under meditasjon. Slike bønnesmykker har vært brukt i åndelig praksis siden det 8. århundre f.Kr, da de er fantastiske verktøy som bistår til å fokusere sinnet.

Meditasjon kan ofte være utfordrende, spesielt når vi først begynner en praksis. Det å ha noe håndfast å holde hendene i under meditasjon, hjelper faktisk sinnet til å fokusere lettere. Det enkle fysiske aspektet av å holde en mala mens du teller et mantra kan bistå deg i å stabilisere sinnet, inspirere hjertet og berolige ånden. Mange tror det kan forbedre fokus og hjelpe dine intensjoner hvis din mala er satt sammen av visse edelstener, frø eller treslag.


Et vakkert halskjede og et åndelig smykke.

Mange kulturer har sin egen versjon av Japa Malaen. Bønnesmykke, bekymring perler og rosenkranser, er noen av benevnelsene. En full mala i hinduistisk tradisjon, og som undervist av Yogi Bhajan ® i retningen Kundaliniyoga, består av 108 perler og et mantra (eller bekreftelse) som man resiterer for hver perle.

Ordet “mala” betyr krans; Noe som er ganske passende iom at disse bønnesmykkene ofte blir brukt som halskjeder, eller drapert kjærlig på et alter, over en statue. “Japa” er et sanskrit ord som ble forvekslet av romerne for ordet “jap” eller rose. Disse tok de åndelige perlene med seg tilbake til sitt hjemland, med henvisning til dem som “rosarium” som senere utviklet seg til “rosenkrans”. Japa refererer til repetering av det guddommelige navn eller mantra. Så, i hovedsak kan man kanskje si at en mala er en krans med et gudommelig navn.